this is me.

My photo
a place for reminiscing my old memories as i grow older and wiser.hopefully, InsyaAllah.it will be great if you walk in my shoes first before you judge me

Saturday, May 9, 2009

life.AAJ.life

yeay sampai pon rumah.after 3 weeks x jejak kaki kat umah sbb bz.ehe ye la tuh n da lame sgt x jmpe family.waaa rindu.smlm smpai umah pon tgk kat living room ade tibi baru besarr sgt best.even aku ni bkn la jenis org yg tgk tibi sgt tp turut heppi.yeppa

nak cite skit la psl aaj smnjak 2 menjak ni.seikatsu wa taihen ni natta yo(idup maken susah).sgt tensen ngn tsuishi yg berlambak2.ehe it depends on oneself la.result may vary.haha aku merepak tapi

aku sgt lemah ngn butsuri la.cian jinushi sensei yg ngn isshoukenmei nak bg ktorg faham.aku mmg la x tdo dlm klass tp otak aku lembab skit kalo ape2 je psl butsuri.kdang2 aku rase cm nak give up je n everytime dpt result butsuri msti aku rase cm nak nanges gile2 pastuh nangess.tp aku pon bkn jenis yg gtao org ape probs aku sbb aku rase probs tuh bnde yg sgt private n i am willing to share my hapinness but not my probs with my fren sbb taknak bwt diorg rase aku ni sgt troublesome.aku cume akn gtao kak long aku je n sometimes my bff lah.thanks korg.emm sory this entry cm sedey lah.watashirashiikunai(bkn cm aku).bile aku pikir balik bout my parents' hope tross nak gambatte habis habesan.yeah gambatte ein!!!

ya Allah bantulah aku mudah memahami setiap pelajaran supaya aku boleh jadi manusia bguna dlm dunia ni dan menggembirakan hati parents ngn family aku.aminn

kalo part suugaku plak aku jd happy.sbb ape?
sebab ade sasaki sensei ajar.yeah! haha sasaki sensei sgt kakkoi lahh.suke part die bwt lawak.even die cm strict n sgt suke perli org tp best.especially for onna la.sume pon suke bile die ngajar.aku pon da jatuh hati tgk die mgajar lagi2 bile die pandang ktorg aduhai he make our heart melt haha gile gedik.onna aaj siap nk bwt club sasaki sensei.lol gile betol.hahaha kelakar je tgk aaj no seikatsu skg.hawa plak x habis2 ngn jitsuhara sensei die n beep plak ngn befu sensei fav die.lol

n kohai pon da msuk last monday.ehe kohai hajimemashite.moge korg bole jalani hidup kat aaj dgn gembira.mmg mule2 rase cm taihen n kekadang nak kua lagi2 yg tade basic cm aku ni lah but lame2 korg akn rase sgt seronok n sape yg ade basic pon takyah la bangga sgt sbb lame2 level akn jd same n lagi bagus kalo korg same2 tolong kwn2 yg laen; takmo lah kluar aaj ni lagi.lagi2 ngn sensei 1 nen sei yg sgt understanding; korg kne percaye kat sensei n bwt kizuna yg sgt tsuyoi okeh.gambarre! n lame2 naka korg ngn tomodachi pon yoku ni nareru( relationship ngn fren bole jd makin baek) okeh.mcm batch ktorg pon aku rase naka between onna sgtlah tsuyoi n aku sgt syg batch ni.ehe senpai2 jom kite gambarre habes habesan.EJU lg 6 bulan weh.

n smlm aku n ijah ade mendan ngn tantou sensei aku, fujita sensei yg sgt yasashii.
die tnye slain study ape lg interest yg kte ade kat jepun sbb nak blaja kat aaj yg dr pg sampai ptg ni sgtlah susah kalo kite tade side interest yg laen slain blaja ni sbb at the same time bnde ni yg bwt kite rase nak tsuzukete aaj no seikatsu nih.aku ckp aku suke tgk kimono n yamapi, arashi n johnny's no idoru.lol sensei gile gelak sambil ckp

'fin san wa nihon no onna no you desu.'

haha sensei sy btol2 suke johnny's lahh.pstu terkeluar plak psl kusanagi yg SMAP uh.die pon ckp psl osake yg x brape elok.die pon amari nonde imasen.
aku cite kat sensei psl probs aku ngn butsuri nih.die pon x bape suke butsuri tp die pakse sbb die suke sgt ngn kagaku n kalo nk msk daigaku kat nihon kne hebat sume plajaran tuh.die ckp gamanshiteru cm die.shikata ga nai neh! okes sensei; arigatou gozaimashita!

err aku cm rase entry ni panjang berjela.n kalo korg x paham bole la try tnye mskud2 die kat aku.kalo malas nak bace pon takpe.entry ni cm luahan prasaan aku je esp part yg tgh tuh.hehe jyaa neh.

dictionary kite ari ni; yan i made this specially for u.u asked for it (^__^)
butsuri- physics, kagaku - chemistry, suugaku - maths
isshoukenmei - bsungguh2
kizuna - bond
tsuzukete - teruskan
daigaku - university

6 comments:

Izyan :) said...

adoi..kalo boleh,bg translation bley x?haha..
XD

D.a.n.i.a.l said...

a'ah fin..mmg pnjg pun..pnjg gile..
tp best bce..ahahaha...keep it up..
gambarou!!!

.ein said...

yan; i will provide the meaning.ehe thanks for reading.hahaha

danial; deshouu? aku mmg best pon.kau jgn baru nak tau.hahaha

pja_chan said...

ah fin sengal.
yela2.
meh la kite ganbarou fin!
ko tolong la wat aku gelak time ak nak nangis.
aaj ni gile hebat
aku yg ssh nangis pon dia leh wat aku nangis
kuang asam tol
huhu~

undrgnd said...

ceh...
korg nk lwn ntry pnjg2 ke..
nti ar ak buat!

.ein said...

pja; AAJ mmg dasat lah weh.aku pon makin kuat nanges.tp dlm hati je la.cewahhh jom2 gambarre~

undrgnd; jom la weh lawan lawan.hahaha